Apple, 7 Mayıs'ta Sürpriz Bir Etkinlik Düzenleyeceğini Açıkladı: Yeni iPad Modelleri Geliyor!

5
1
1
1
0
Apple, bugün sürpriz bir duyuru yaparak 7 Mayıs günü bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Etkinlikte, muhtemelen iki aydır ertelenen yeni iPad tanıtımlarını göreceğiz. İşte cihazlar hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Yakın zamanda yeni MacBook Air modelini bizlerle buluşturan Apple’ın iPad’lerde de güncelleme yapması bekleniyordu. Ancak şirket, ilk başta martta, daha sonra nisanda tanıtılması beklenen yeni modelleri iki kez ertelemişti. Yakın zamanda gelen bilgiler ise mayısı işaret etmişti.

Bugün ise şirkettten sürpriz bir açıklama geldi. Apple, basın mensuplarına bir davetiye göndererek mayıs başında etkinlik yapacağını duyurdu. Böylece son zamanlarda dolaşan iddialar büyük ölçüde doğrulanmış oldu. 

7 Mayıs günü büyük ihtimalle yeni iPad'leri göreceğiz

Şİrket tarafından gönderilen davetiyeye baktığımızda etkinliğin "Let Loose" isimli olacğaı ve 7 Mayıs TSİ 17.00'de gerçekleşeceği görülüyor. Etkinlik, fiziksel olarak gerçekleşmeyecek ve çevrim içi bir canlı yayın ile yapılacak. Aslında bu biraz şaşırtıcı. Normalde, tıpkı yeni MacBook Air'da olduğu gibi site üzerinden yazılı bir duyuru bekliyorduk. 

7 Mayıs'taki etkinlik, çok büyük bir süpriz olmazsa yeni iPad Air ve iPad Pro modelleriyle buluşmamızı sağlayacak. iPad dışında yeni ürünleri de görmemiz olası.

Apple’ın neden iki kez iPad’leri ertelediğini de değinelim. İddialara göre teknoloji devinin yazılımlarını tamamlamaya çalışması gecikmesine neden olmuştu. Ayrıca Pro modelde kullanılması beklenen OLED ekranlarin zorlu üretim teknikleri gerektirmesi de etkiliydi.

7 Mayıs'taki etkinlikte hangi cihazların tanıtılmasını bekliyoruz?

  • Yeni iPad Pro modelleri
  • Yeni iPad Air modelleri
  • Tasarımı yenilenmiş yeni Magic Keyboard
  • Yeni Apple Pencil

Yeni iPad modelleri nasıl özelliklere sahip olacak?

Apple, iPad Air ve iPad Pro’yu son olarak 2022’de güncelledi. Yani uzun süredir bekleniyorlar. Yeni modellerin bu beklentileri karşılayacak değişikliklerle geleceğini söyleyebiliriz. 7 neslini göreceğimiz Pro model, LCD’ye kıyasla daha fazla parlaklıktan daha düşük güç tüketimine kadar birçok avantaj sunan OLED ekrana sahip olacak. Ayrıca performansı iyileştirecek yeni işlemci M3’ü de modelde göreceğiz. Bunun dışında kablosuz MagSafe desteği, yeni bir ön kamera beklentileri var.

iPad Air ise yepyeni bir versiyonuyla karşımıza çıkacak. Yeni modellerde 10,9 inç versiyona ek olarak bir de 12,9 inç ekran yer alacak. Bu cihazda M2 çipin kullanılmasını bekliyoruz. Ayrıca yepyeni bir ön kamera, Wi-Fi ve Blueetooth iyileştirmeyle gelmesi de olası. Tasarımı muhtemelen M1’li 5. nesil (2022’de çıkan) iPad Air’ çok farklı olmayacak.

5
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
1
0