2008'den Bu Yana Yaşanan En Uzun Kesinti: Facebook, WhatsApp ve Instagram'a Erişilemiyor

364
76
18
11
10
WhatsApp ve Instagram'a an itibarıyla erişim sağlanamıyor. Platformların internet sitelerinde de sıkıntılar yaşanıyor.

Zaman zaman çöküşleriyle hepimizi yarı yolda bırakan Facebook’un uygulamaları, geçtiğimiz dakikalarda yeniden çöktü. An itibarıyla WhatsApp ve Instagram’a erişim sağlanamıyor. Bununla birlikte her iki platformun da internet sitelerine erişimde de sıkıntı yaşanıyor. Sorunun kaynağı henüz bilinmiyor.

WhatsApp'tan açıklama geldi:

WhatsApp, paylaştığı açıklamada "Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerini kullandı.

Instagram ve Facebook'un açıklamaları:

Facebook, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” denildi.

Instagram da paylaştığı mesajda “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız.” ifadelerine yer verildi.

Facebook Baş Teknoloji Sorumlusu'ndan açıklama:

facebook

Facebook Baş Teknoloji Sorumlusu Mike Schroepfer, Facebook hizmetlerindeki kesinti için özür diledi ve ekiplerin hataları tespit etmek ve sorunu çözmek için var gücüyle çalıştığını söyledi. Schroepfer, sorunun ağ kaynaklı olduğunu da ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı'nın açıklamaları:

whatsapp

sosyal medya

sosyal medya

sosyal medya

2008'den bu yanaki en uzun kesinti:

In 2008, Facebook went dark for nearly a whole day over a bug that left many of the platform’s 80 million users unable to load their timelines over a bug, according to CNBC.

Facebook, 2008 yılında yaşadığı büyük bir hata nedeniyle o zamanki 80 milyon kullanıcısının tamamının platforma erişimini kaybetmesine neden olmuştu. Bugünkü kesinti, büyüklük açısından değil de uzunluk açısından 2008'den bu yana gerçekleşen en uzun kesinti oldu. 2008 yılındaki kesinti 24 saat boyunca devam etmişti.

Tüm haberlerden anında haberdar olmak için sizleri;

kanallarımıza bekleriz.

364
76
18
11
10
Emoji İle Tepki Ver
364
76
18
11
10