NVIDIA, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Yapay Zekâ Sayesinde Geliri %262 Artarak Rekor Kırdı!

25
3
2
2
0
NVIDIA'nın yapay zekâ sayesindeki büyüme patlaması, 2024'ün ilk çeyreğinde de kendini gösterdi. Kaç para kazandığını açıklayan şirket, gelecekten de umutlu.

GPU sektörünün bir numaralı ismi olan NVIDIA, geçtiğimiz akşam düzenlediği bir etkinlikte 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Yapay zekâ etkisiyle oldukça iyi bir dönemi geride bırakan firma, bir kez daha gelir rekoru kırdı. NVIDIA tarafından yapılan açıklamaya göre ilk çeyrekte şirketin kasasına giren para, yıllık yüzde 262 artarak 26 milyar dolara yükseldi. Rekor gelir bildiren NVIDIA, ikinci çeyrek için 28 milyar dolar gelir beklentisi içerisinde.

NVIDIA tarafından yapılan açıklamalar, özellikle de veri merkezlerinden elde edilen gelirde patlama yaşandığını gözler önüne serdi. Veri merkezleri, tahmin edebileceğiniz üzere yapay zekâ odaklı teknolojilerin gelişimi için kritik önem arz ediyor. Açıklanan verilere göre 26 milyar dolarlık gelirin 19,4 milyar doları, veri merkezlerinden sağlandı. Veri merkezlerinden elde edilen gelir, yıllık %409 artmış oldu.

NVIDIA'nın net kârı, 14 milyar doları aştı!

NVIDIA

NVIDIA, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunda, 14,8 milyar dolar kâr ettiğini açıkladı. Bu rakam, yıllık bazda yüzde 628'lik kârlılık artışı anlamına geliyor. Şirketin kârı, önceki çeyreğe göre de yüzde 21 yükseldi.

NVIDIA, geçtiğimiz yıllara kadar özellikle de oyun sektöründen elde ettiği gelirlerle konuşulurdu. Ancak bu kategori, artık hiç önemsenmiyor. Çünkü NVIDIA tarafından yapılan açıklamaya göre oyun sektöründen elde edilen gelir, sadece 2,6 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Kaynak : https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-first-quarter-fiscal-2025
25
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
25
3
2
2
0